Internationella Utskottet

Låt oss fånga världens alla möjligheter tillsammans!

Det internationella utskottet har som mål att knyta samma EHVS medlemmar med resten av världen, både genom de internationella studenter vid Linnéuniversitetet i Växjö samt genom de svenska studenter som läser en eller två utbytesterminer på ett internationellt universitet runt om i världen. Ekonomihögskolan i Växjö erbjuder 400 olika partneruniversitet runt om i världens alla hörn. Det finns många möjligheter att knyta band som leder till en internationalisering på EHVS och på ett personligt plan.

Vårt absolut främsta mål är att inspirera våra svenska studenter att studera utomlands och visa på de möjligheterna som världen har att erbjuda samt vilka fördelar internationell erfarenhet har i arbetslivet. Vi anordnar bland annat Business English tillsammans med utbildningsutskottet där studenter på civilekonomprogrammet, Enterprising and Business Development (ebd) och inrednings- och butikskommunikation (pib) får möjligheten att lära sig den rätta terminologin som krävs för studier utomlands. Vi hjälper er gärna att hitta studenter som har studerat/ studerar på ett specifikt universitet eller land, för att du ska få chansen att ställa alla möjliga frågor du kan ha kring dina studier i ett annat land.

Vi arbetar för en bättre kommunikation mellan svenska och internationella studenter då det varje år kommer cirka 450 internationella studenter till Ekonomihögskolan i Växjö. Vi anordnade bland annat Amazing Race Campus edition i höstas där det var en härlig blandning av svenska och internationella studenter vilket ledde till en minnesvärd kväll.

Om du har idéer, förslag eller frågor till oss så hör mer än gärna av er!

International Committee EHVS på Facebook eller iu@ehvs.nu

 

 

 

Nicolas Arriagada

INTERNATIONELLA UTSKOTTET

 
E-post: iu@ehvs.nu

Besök Sivans

Sivans Studentpub logga

Besök Campus bästa pub, SIVANS, som drivs ideellt av EHVS och de 5 nationerna på campus.

Vill du engagera dig?

Engagerade-studenter

EHVS drivs av många eldsjälar som gör det möjligt för oss att gå på  sittningar, läsa medlemstidning, gå på arbetsmarknadsdag och lära oss allt om aktiesparande. Tveka inte att söka till en sektion!