Programutskottet

Programutskottet (PU) verkar för att EHVS studenter ska ha det så roligt som möjligt under sin tid på universitetet. De står alltså för sociala arrangemang såsom sittningar, skidresa och Kickoff-vecka. Det finns totalt 6 sektioner under programutskottet, samt Sivans Studentpub som EHVS driver tillsammans med de 5 nationerna på campus.

SEXIE | 6 PROMILLE | SEX M FL | QUL | IDROTT | KOMMITTÉN | SIVANS STUDENTPUB

SexIE


Det ödmjuka sexet

Ödmjukhetens flagga vajar stolt över sexmästeriet SexIE. En gemenskap, som sträcker sig utanför sexet, utanför PU, ut till EHVS’s alla välklädda medlemmar, växer i våra hjärtan. Vi verkar för Din studietid, Din glädje, Din motivation i vardagen. Vi finns med under inspark, på klassresa för civilekonomerna, vid julsittning, i baren på Sivans och bland er i skolans lokaler. Vår största stolthet, vårt skötebarn och Er bästa fest går i det Mexicanska tecknet, fIEstan. En overallsittning där tabasco och tequila flödar likt vårfloder.

SexIE är i övrigt kända för sina house-crawls då vi bjuder in securitas till flertalet lägenheter på campus under en och samma afton. När vi låter Er vila tar vi en stund för oss själva och drar ihop internfester, sittningar och kak-frossor.

Kännetecken för SexIE? En sammanhållning likt ett brasilianskt fotbollslag, ett exceptionellt gott humör, och självklart den LILA overallen. Ingen någonsin kommer ta ifrån oss denna färg, inte ens 200 inbitna teknologer. SexIE-folket är nivåsättaren på festen. Tveka aldrig för att bjuda upp den lila overallen till dans.

 Är du lila så är du lila - Supa, fucka, minneslucka SEXIE

 

Adam Svensson

ORDFÖRANDE SEXIE

Telefon: 076-102 53 98
 

 

6 Promille


Ekonomprogrammets sexmästeri

6 Promille – ekonomihögskolans äldsta och anrikaste utskott. 6 Promille har sin förankring i Ekonomprogrammet vilket är något som är unikt bland utskotten – en förankring i verkligheten. Verkligheten är ofta skrämmande och där hjälper det rödsvarta sexet till genom att skapa surrealistiska  fester där ni som studerar kan glömma vardagens alla plågor. Meningsfull meningslöshet – 6 Promille. Ett utskott ni inte kan vara utan. Under vårterminen arrangerar vi den prestigefyllda tävlingen Caps-VM och den charmanta, stilfulla Examensbanketten. På höstterminen tillfredställer vi de nya ekonomerna med en Koalitionsresa, när det sen är dags för ekonomhelgen står vi värda för en oförglömlig overallsittning. Till sist avslutar vi terminen med att åka iväg på en liten resa för att tillsammans fira jul med dunder och brak.

Facebook: https://www.facebook.com/6Promille/ 
Vi finns nu också Instagram: @6promille

 

 

Benjamin Eriksson

ORDFÖRANDE 6 Promille

Telefon: 070-779 52 91
 

 

Sex m fl


EHVS randigaste sexmästeri

EHVS randiga sexmästeri som sätter en varm och glamourös prägel på Campus i form av alla våra grymma event. Vi är främst till för studenter på Marknadsföringsprogrammet, Enterprising and Business Development och Programmet för Inredning och Butikskommunikation. 
 
Varje år anordnar vi bland annat den legendariska Surpriseresan för alla nya studenter som inte tyckte att nollningen var nog utan vill fortsätta det galna festandet på okänd ort. Några veckor senare är det dags för ekonomhelg då en finsittning arrangeras vilket är en glamourös tillställning med tradition sedan långt tillbaka. 
 
Innan det är dags att åka hem och vila upp sig bjuder vi in till en stämningsfull julsittning, där ett härligt julbord avnjuts och ett besök från tomten utlovas. På vårkanten är det sedan äntligen dags för Dirty Brunch, som representerar allt vi står för.
Dessutom kan ni se oss bakom baren på Sivans var 6e vecka tillsammans med de andra sexmästerierna. 
På de bästa festerna kan du alltid hålla utkik efter oss i svartvit-randigt, vi är där redo att festa med dig.
 
En gång randig, alltid randig!
Mer information om våra evenemang:
Instagram: sexmfl
 

 

 

 

Jakob Bertilsson

ORDFÖRANDE SEX M FL

Telefon: 070-786 61 04

 

QUL


Qvalité utan like- utskottet som höjer kvalitén på Campus

QUL startades för 20 år sedan som ett substitut till de andra festutskotten. Vår grundare, Gunnar har sitt porträtt målat av Van Gogh på väggen i QUL-borgen. För att hedra vår initiativtagare döps alla ordföranden till Gunnar, en enorm ära som tages emot med största vördnad. Namnet QUL står för Qvalitet Utan Like, något som utskottet lever upp till på sina arrangemang såväl som sina interna tillställningar. Förutom att allmänt vara det bästa utskottet är QUL också kända som att vara de bästa spexarna, ha de snyggaste medlemmarna och ha den skönaste synen på livet. Ödmjukhet är också något som genomsyrar hela organisationen.

Flaggskeppet bland arrangemang är WhiteNight, en kväll svept i oskuldens färg. Denna kväll är beryktad till och med utanför Sverige, och för ett antal år sedan såldes konceptet till Holland. Pengarna gick oavkortat till att inhandla den franska miniget som nu huserar i borgens stall. Bland övriga arrangemang kan en charmant vinprovning nämnas med en av Sveriges bästa vinexperter eller varför inte den årliga avslutningsbanketten för ekonomer som tar examen. Som om detta inte vore nog ordnar QUL även ett ytterst spektakulärt Full moon party, en VIP-sittning och en beachvolleybollturnering i samarbete med Idrott samt att de var sjätte vecka sveper in campus i den ljuvaste av dofter när de lagar maten på afterschoolen. Livet är QUL och QUL är livet.

 
Besök vår hemsida här

 

Emelie Jansson

Gunnar 21
ORDFÖRANDE QUL

Telefon: 073-898 34 26

 

 

IDROTT


EHVS IDROTT är sektionen med kärlek för fysisk aktivitet

Att röra på sig under studietiden gynnar inte bara magrutorna och sätesmusklerna, det gynnar också förhoppningsvis tentamensresultat och det sociala livet runt omkring studierna. För att lyckas med att få studenter i rörelse och förhoppningsvis få dem i form arrangerar vi fotbollskvällar under tisdagar. Under ekonomhelgerna, som sammanfaller en gång per termin, har vi som tradition att arrangera en form av turnering. Tidigare turneringar har varit fotboll, innebandy, dodgeball och volleyboll. När våren börjar blomma ut så brukar vi även damma av golfklubborna och köra en golfturnering.

 

IDROTTs stolthet, eller ”kärleksbarn” kanske är en bättre beskrivning, är dock SKIDRESAN. Vi har i decennier arrangerat skidresor ner till alperna. I början av vårterminen packar vi de blåa bussar till bristningsgränsen för att köra ner ca 150 ekonomer till en veckas semester som självaste Lasse Åberg hade haft svårt att leva upp till. Långa pister, pudersnö, barrundor och afterski är bara några saker man kan förvänta sig om man hänger med på en veckas skidäventyr med oss i IDROTT.

 

Vill du veta mer om sektionen IDROTT och våra event?

Kolla då in på våra sociala medier eller haffa någon av oss i blå idrottströjor.

Glöm inte att gilla och följa.

Med vänlig hälsning, IDROTT.

Färgen är blå.

Facebook: http://www.facebook.com/EHVSIDROTT 

Instagram: @ehvsidrott #ehvsidrott

 

Justine Vannestrand

ORDFÖRANDE IDROTT

Telefon: 072-215 13 13

Kommittén


EHVS Kickoff-vecka

Kommittén är den projektgrupp som jobbar med att anordna den grymmaste startveckan till de nya studenternas tid här på campus. Drygt ett halvår innan kick-offen går av stapeln börjar planerna på allt roligt, konstigt och fantastiskt som ska göras under veckan. Den här sektionen finns till för att kasta in alla nya studenter i det fantastiska studentliv som finns här i Växjö. Kommittén består av en general som styr och ställer, en skattis som håller koll på alla pengar samt en grupp på ca 10 personer som gör allt de kan för att ni ska få en så bra start som möjligt på ert nya studentliv. En minnesvärd minneslucka och nya vänner för livet utlovas!

Besök EHVS Kickoffs hemsida!

 

 

 

 

Josefine Gallardo

KICKOFF GENERAL 2018

Telefon: 076-176 71 49
E-post: kickoff@ehvs.nu

Max Husell

KICKOFF SKATTIS 2018

Telefon: 072-732 76 05
E-post: kickoffskattis@ehvs.nu

SIVANS STUDENTPUB


Campus bästa studentpub

Sivans studentpub har existerat på Campus sedan begynnelsen av det glada 80-talet. Med över 30 år på nacken är utestället fortfarande en stark knutpunkt för studenter på såsom pubkvällar, after schooler och bruncher.
Verksamheten började i en källarlokal på Stallvägen 11 och man har sedan dess klättrat upp i karriärsstegen, Sivans är nu mer eller mindre en självklarhet att besöka när studierna byts mot smakrika drinkar. 
Sivans drivs helt av studenter som brinner för att göra studentlivet för alla Linnéstudenter så minnesvärt som möjligt.

Sivans studentpub består av sex medlemsföreningar (EHVS, Västkusten, Norrlands, Östgöra, Skånes och Smålands) som driver verksamheten. I respektive medlmesförening finns det två representanter som sitter i SIvans styrelse.

EHVS har flera stora event på Sivans, dessa drivs främst av programutskottets sektioner. Några exempel är White night, Full Moon party, Studio 54 och en vinprovning. 
Sex mfl, SexIE, Idrott, 6 Promille och QUL är alla aktiva i Sivans några gånger per termin med att jobba på antingen puben, after schoolen eller brunchen.

Väl mött!
Sivans

 

 

Katarina Nyberg

Sivansansvarig
E-post: ekonomi@sivans.com,
noje@sivans.com

 

Matilda Engblom

Sivansansvarig
E-post: ekonomi@sivans.com


Besök Sivans

Sivans Studentpub logga

Besök Campus bästa pub, SIVANS, som drivs ideellt av EHVS och de 5 nationerna på campus.

Vill du engagera dig?

Engagerade-studenter

EHVS drivs av många eldsjälar som gör det möjligt för oss att gå på  sittningar, läsa medlemstidning, gå på arbetsmarknadsdag och lära oss allt om aktiesparande. Tveka inte att söka till en sektion!